Till startsidan

Regionfinal i Musik Direkt 2016!

På Gävle teater söndag 20 mars ska det avgöras vilken akt som får representera Gävleborg på Imagine Sweden riksfinal i Uddevalla under Kristihimmelfärdshelgen där första pris är att representera Sverige på Imagine festival i Kroatien!

Sex akter från länet gör upp. Pop, singer/songwriters, rockabilly och hardcoreband möts i en häftig fight.

Musik Direkt är Sveriges bredaste musiktävling för musiker mellan 13 och 21 år. Kulturutveckling, som är en del av Region Gävleborg, arrangerar tävlingen som nu är inne på sitt 30:e år.

– Att döma av den höga nivån som varit på deltävlingarna så blir det ingen lätt uppgift som juryn kommer att ställas inför, säger Tomas Östergårds - projektledare för Musik Direkt. Förutom själva tävlingsmomentet så kommer deltagarna under dagen även att få ta del av workshops i sceniskt framträdande och elektronisk musik med artisterna Frida Scar och David Lehnberg.

En chans att synas

Malena Ernman, Timo Räisänen, Laleh, José González, Cardigans, Amanda Jensen har gemensamt att de alla varit med i Musik Direkt som unga.

Regionfinal Gävleborg

20 mars, Gävle teater – kl.16:00