Musiklinjen

Kurslängd 1-2 år

Musiklinjen riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper som musiker både praktiskt och teoretiskt.  Utbildningen fungerar som en förberedelse inför vidare studier, men passar även dig som ser musiken som en viktig del i din vardag. 

Tyngdpunkten ligger på ensemblespel inom afro-amerikansk tradition som t.ex. jazz, blues, latin, funk och rock. Under läsåret genomför vi en rad konserter på skolan och i andra sammanhang.

På skolan finns tillgång till inspelningsutrustning och notskrivningsprogram.Du får enskild undervisning på ditt huvudinstrument och möjlighet till undervisning i brukspiano/bruksgitarr, samt gemensam undervisning i musikteori, gehör, komposition, improvisation och ensemblespel. 

För att söka bör du ha goda instrumentala färdigheter, viss notkunskap och ett genuint intresse. Antagningsprov och intervju genomförs under april månad. Mer om antagningen.

Att studera på folkhögskola innebär också många gemensamma aktiviteter tillsammans med alla kurser på skolan.

Kursen är studiemedelsberättigad. För mer information kontakta gärna CSN, Centrala studiestödsnämnden. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en terminsavgift.

Kontakt

För mer information kontakta

Daniel Erkers, 070-616 36 63
daniel.erkers@regiongavleborg.se

Musiklinjen - gitarr, bas, trummor, sång Musiklinjen - gitarr, bas, trummor, sång